Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /storage/content/33/108333/richardlifestyle.se/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 137

Kursplats för våra surfkurser

Kursplatserna för våra kitekurser och Stand up paddleboard kurser

Vi använder oss av olika kursplatser för kitesurfingkurserna och för SUP-kurserna och anpassar platsen för dagens kurs efter vindriktning, vindstyrka och vågor för att ge våra elever en så optimal inlärning som möjligt.

Kitekurser

Vi genomför kitekurser i hela Halland efter vindriktning och vindstyrka. Vissa platser passar dock bättre in för att lära sig kitesurfa på än andra. Helst så ska en bra kitestrand vara lång och bred med bra utrymme och nära till parkering, väldigt långgrund och inga hinder nära stranden uppe på land. Få platser kvalar in på alla dessa kriterier och då det råder kitesurfingförbud på de populära stränderna i Läjet(Träslövsläge) och Apelviken som ligger närmre Varberg så genomför vi kurserna på Björkäng.

Björkäng söder om Göteborg erbjuder bra förhållanden för att lära sig kitesurfa

Våran främsta spot för att lära sig kitesurfa är Björkäng havsbad som ligger ca en mil söder om Varberg. Sandstranden är uppdelad för kitesurfing på den södra halvan och för badare på den norra halvan och är väldigt långgrund. Dusch och toa finns vid parkering och även matbutik och restaurang vid camping några hundra meter bort. Klicka på länken nedan för att få en vägbeskrivning och efter ni kör till vänster om matbutiken och ner mot röda stugan vid stranden så följ skyltarna till vänster mot kite och vindsurfingzonen längst in på grusparkeringen. Samling för våra kitekurser sker på parkeringen vid den grusväg som går ner mot stranden.


Visa större karta

SUP-kurser

Kurserna när man lär sig paddla bräda kräver inte lika mycket i form av stor och lång sandstrand som kitesurfingkurserna gör utan dessa kurserna går lättare att hålla på andra platser i Halland och Göteborgsområdet. Kraven på en bra kursplats är snarare att omgivningarna ska vara fina och bra paddelmöjligheter ska erbjudas när man hittat balansen på brädan. Två platser nära till Varberg har vi som favoriter och det är Läjet(Träslövsläge) och Apelviken. Båda erbjuder fina möjligheter till att lära sig grunderna på lite grundare vatten och sedan bege sig på en paddeltur längs kusten eller till någon av öarna och kobbarna utanför. Vilken av dessa två fina spots vi håller till på för dagen avgörs av vindriktning och hur många badande det är i vattnet.

Surfing ger en fina möjligheter att uppleva havet och vågorna

 

Samling för våra paddelkurser på Läjet sker på stranden nedanför kiosken och de röda containrarna.


Visa större karta

Samling för SUP-kurserna i Apelviken sker i på parkering i norra ändan av viken vid campingen.


Visa större karta