Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /storage/content/33/108333/richardlifestyle.se/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 137

Kitesurfing - Sele

Sele vid kitesurfing

När man kitesurfar använder man en sele för att hjälpa till att kontrollera kiten och fördela den kraft som kiten skapar. Det finns två typer av selar som folk använder för att kitesurfa, sittselar och midjeselar.

Sittsele

Kitesurfing - Sittsele från NaishSittselarna ser ut som en klättersele men med extra vaddering och tyg emellan remmarna och sträcker sig vanligen runt höften. Denna typ av sele lämpar sig väl att använda på kurser då den inte åker upp och klämmer lika mycket som många midjeselar tenderar att göra. Det är även vanligare bland tjejer och personer med större mage att välja denna typ av sele.

 

 

 

 

Midjesele

En midjesele som man använder när man kitesurfar

Midjeselarna ser ut som ett brett bälte och går runt midjan och saknar benlooparna som en sittsele har. Midjeselarna är vanligen mindre och smidigare, och med större rörelseförmåga än sittselarna. Många duktigare åkare föredrar denna typ av sele då det är lättare att hoppa och trixa.

Köpråd

Sele och våtdräkt är dom delar av din kitesurfingutrustning som du kommer att behålla längst och därför är det viktigt att dessa är sköna och passar bra. Det vi brukar rekomendera våra elever är att gå till en duktig butik och prova flera selar för att se om du tycker sittsele eller midjesele är skönast, hur bred sele du vill ha och för att se vilken storlek som passar.