Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /storage/content/33/108333/richardlifestyle.se/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 137

Kitesurfing - Kitebräda

Kitesurfing - Kitebräda

Flera olika typer av kitesurfingbrädor finns på marknaden idag. Vanligast är en twintip bräda, vilken ser ut ungefär som en wakeboard. Andra former av bräder finns så som vågsurfingbrädor, skimboards och wakeskates. Läs mer om varje typ av bräda nedan.

Twintip-brädor, bidirectional

Naish Kitesurfing 2012 - Arcade bräda Naish Kitesurfing Haze 2012 Den vanligaste formen på kitesurfingbrädor på marknaden är en twintip. Brädan ser lika dan ut både framtill och baktill vad gäller rocker, outline och fenor. Oftast är brädorna 130-140cm långa och runt 40cm breda. En twintipbräda gör det enkelt att åka i båda riktningar då man slipper ändra hur man står på brädan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn på olika delar av kitebrädan

Termerna blir många när man börjar en ny sport och så även för kitesurfing. Namnen går vi igenom på kurserna och inkluderar till exempel orlistan men även termerna här under. Kitesurfing utrustning 

Vågsurfing brädor - Directionals

Naish Kitesurfing 2012 Global bräda Vågsurfingbrädor anpassade för kitesurfing är mindre än de som är anpassade för vågsurfing bara men ser ungefär lika ut. Nosen är spetsig och utan fenor och bakändan är oftast avrundad med en till tre fenor. För att kunna ändra riktning man åker åt med dessa typer av brädor måste man gippa eller kunna åka toeside. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra typer av kitebrädor

Naish Kitesurfing 2012 Alaia Naish Kitesurfing 2012 Wakeskate Förutom dom typerna av kitesurfingbräda som nämnts ovan så finns det flera andra typer så som skimboards, wakeskate och alaia.