Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /storage/content/33/108333/richardlifestyle.se/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 137

Vad är kitesurfing?

Kitesurfing med Richard Lifestyle i Varberg Har du alltid undrat vad kitesurfing går ut på, hur det går till eller har letat tips och tricks? Då har du hamnat rätt. Här berättar vi om kitesurfing och ger alla möjliga tips och tricks på hur du ska lära dig kitesurfa snabbare och enklare!

Kitesurfing - Vindfönstret

Vindfönstret vid kitesurfing

När du kitesurfar flyger du draken i ett område ovanför huvudet och framför dig som kallas vindfönstret. Det är inom detta område som du kan styra och kontrollera kiten. På våra kurser får du lära dig hur vindfönstret ser ut och fungerar med hjälp av en mindre träningsdrake uppe på land för att öka säkerheten.

Read more: Kitesurfing - Vindfönstret

Kitesurfing - Kitebräda

Kitesurfing - Kitebräda

Flera olika typer av kitesurfingbrädor finns på marknaden idag. Vanligast är en twintip bräda, vilken ser ut ungefär som en wakeboard. Andra former av bräder finns så som vågsurfingbrädor, skimboards och wakeskates. Läs mer om varje typ av bräda nedan.

Read more: Kitesurfing - Kitebräda

Kitesurfing - Ta höjd

Kitesurfing - Sele

Sele vid kitesurfing

När man kitesurfar använder man en sele för att hjälpa till att kontrollera kiten och fördela den kraft som kiten skapar. Det finns två typer av selar som folk använder för att kitesurfa, sittselar och midjeselar.

Read more: Kitesurfing - Sele

Kitesurfing - Utrustning på kurserna

Kitesurfing - Utrustning på kitesurfingkurser

På våra kurser använder vi bara den senaste utrustningen för att ge våra elever så bra möjligheter som möjligt att lära sig!

Read more: Kitesurfing - Utrustning på kurserna

Kitesurfing - Self rescue

Kitesurfing - Ordlista

Svåra termer som kitesurfare

Att ha koll på alla termer inom kitesurfing är ibland inte det lättaste. Vi har sammanställt några av de vanligaste termerna du kommer stöta på under din kitekurs och som framtida kitesurfare.

Read more: Kitesurfing - Ordlista