Kurs i Kitesurfing i Rågelund 120611

Lättvindskurs i kitesurfing

Vindprognosen inför måndagen sa att det skulle blåsa på förmiddagen för att sedan mojna fram till lunch. Efter inledande teori och övning med träningsdraken riggade vi en 14 kvadratmeter stor vanlig tubdrake och begav oss ut på vattnet för att bodydraga.

Daniel, Andreas och Joel lär sig kitesurfa i VarbergAllt eftersom det mojnade gav 14kvadrataren mindre och mindre kraft och blev svårare att hålla i luften. Som tur var plockar vi då på skolan fram vårat hemliga vapen, en Flysurfer Speed 3 foilkite. Till en början tyckte eleverna att styrningen var lite annorlunda men efter några minuter så var kontrollen på kiten på topp!

Killarna bodydragade med vinden och även tvärs vinden utan problem och lärde sig hur man startar och landar. Att få upp foilkites från vattenytan när dom kraschat ner i vattnet är lite annorlunda än tubkites men det var inga problem för dagens elever.

Vill du också gå en kurs och lära dig kitesurfa - kolla in våra kurser och boka du med!Med en stor foilkite går det att lära sig kitesurfa även när det nästan inte blåserÄven om det blåser lite går det att lära sig kitesurfa