Utrustning del 2

User Rating:  / 0
PoorBest 

Veckan som gått

Tiden går fort och veckans dagar har knappt räckt till för att förbereda allt inför snowkitetävlingen! Hade planerat att lägga upp en kort redogörelse dag för dag på statusen inför VAKE 2012 men det har tyvärr inte hunits med. Därför följer en kort utläggningen om resan upp till Luleå och dom sista sakerna som måste fixas!

På tåget

Det första som händer när man väl burit in alla tunga väskor och all utrustning som ska med på tåget och stuvat undan dessa är att jag sjunker ned i sätet och gratulerar mig själv med att ytterligare ett av stegen mot att genomföra VAKE är avklarade. En kort paus på några minuter och listan med saker som jag absolut inte fick glömma rullar genom huvudet gång på gång. Tror allt är med denna gången även om det var nära att glömma alla ihophäftade biljetterna. Vad mycket packning det är som ska med dock! Uppskattar vikten till runt 50kg och då har vi ändå försökt banta ner packningen till ett minimum. Tält, sovsäck, liggunderlag, kök, kites, sele, skidor, stighudar, mat, kläder, ja listan är otroligt lång.

Har en sista punkt på att göra listan som måste ordnas före tåget är framme och det är skära till stighudarna efter skidorna. Ni som kanske inte vet vad det är så använder man dom för att få fäste under skidorna när man går uppför. För att det ska fungera så måste man ha telemark eller randonnéskidor med lös häl. Har skaffat mig ett par Völkl Mantra med Marker Duke bindning för detta Helt grön som man är på detta så läser man instruktionerna i alla fall tre gånger före man känner sig säker på att sätta kniven i hudarna. Börjar försiktigt med den första huden och lyckas bra även om ena kanten inte blev jättefin. Andra går mycket snabbare för nu är ju tempot uppe. Mannen som jag delar kupé med och flera andra som går förbi undrar vad jag håller på med och det blir till att berätta om snowkite, äventyr och stighudar. Många kollar också på skidorna och undrar om det går att hoppa backhoppning med dom för dom är så breda.

Efter en natts skumpande så anländer man till Luleå och det är dags att provpacka pulkor och gå igenom allt en sista gång!