Nya brädor - Alaia och Haze

User Rating:  / 0
PoorBest 

Tillökning på brädfronten

Äntligen har den senaste leveransen med brädor kommit och då även den efterlängtade Alaia-kitebrädan. Det är i princip en avlång, platt träbräda utan rocker eller något förutom en konkav undersida. Efter att ha fått flera bra recensioner så beställde vi en och i fredags så kom dom till butiken. I måndags efter en lång helg med kurser och full fart så fick jag äntligen tillfälle att plocka fram brädan och vaxa den. Då vi kört kurs hela dagen låg en park 10a riggad på stranden så plockade upp den och lekte själv och testade lättvindsegenskaperna på brädan.

Alaia ny leksaken för en kite instruktörBrädan var riktigt rolig för sin storlek och efter någon minut gick det fint att både åka toe och heel side utan allt för många dopp. Trots att den är lång svängde den snabbt och lätt när jag lekte lite bland små vågorna som kom in. Bättre blev det när man kom in och insåg att man varit ute och kört en 10a i 5ms och fortfarande klarat hålla höjden och ha roligt! Tänk då hur tidigt man kan börja åka om man plockar fram en riktig lättvinds kite.

Alaia lättvinds kitesurfingVill ni veta mer om brädan så kolla på när vår danske vän testar brädan eller spana in den hos Fahlen surf.

Samtidigt som Alaia brädan kom även en ny Haze bräda som ska underlätta för våra elever att ta sig upp på brädan. Haze är en utmärkt allround bräda anpassad för freeride.Det ska vara lätt för eleverna att komma upp på brädanNya padsen och stropparna - grymt sköna