SUP

Stand Up Paddling

Lär dig paddla SUP-bräda i Varberg och få en ny upplevelse Frågorna är många när man först får höra om Stand Up paddling: Vad är SUP? Är det svårt? Går det att gå kurs?

Att paddla SUP-bräda är enkelt och roligt och något alla kan göra. Vissa gillar att paddla för att komma ut och njuta av solnedgången och paddla runt kobbarna i viken. Andra tar det som träning för bålen och balansen samtidigt som man har riktigt skoj. Ytterligare andra vill ut och surfa vågor med brädan.

Läs mer om våra kurser, uthyrning och om vad Stand Up Paddling är nedan. 

SUP - Uppblåsbar bräda - instruktioner

User Rating:  / 0

Hur packar du upp och gör i ordning din uppblåsbara SUP-bräda?

Har du köpt eller hyrt en uppblåsbar SUP-bräda och vill få hjälp hur du packar upp den på bästa sätt så har du kommit rätt. Här går vi igenom hur du riggar din uppblåsbara SUP-bräda.

SUP - Klipp från SVT om SUP

User Rating:  / 0

Hur ser det ut när man paddlar SUP-bräda?

User Rating:  / 0

Lär dig paddla SUP - Privat

User Rating:  / 0

Privatlektioner i SUP

Våra exklusiva kurser i SUP där du själv utformar innehållet efter dina behov. Vi kan genomföra gruppkurser i privat form eller hjälpa dig med hur du fångar vågor för att surfa. På dessa kurser är ni max två elever i taget och med så få elever per instruktör håller vi högsta tänkbara kvalitet på kurserna.

Lär dig paddla SUP i grupp

User Rating:  / 0

Grupplektioner i SUP

Våra populära SUP-kurser där man lär sig grunderna för att kunna paddla och hantera brädan på ett säkert sätt och samtidigt får en fin naturupplevelse. Vanligen får ni även möjlighet att testa flera olika typer av brädor under kursens gång. Denna aktivitet passar även väldigt bra till företag, svensexor/möhippor eller kompisgänget. Kontakta oss gärna om ni är flera som vill gå kurs ihop.

Stand Up Paddling - Paddel

User Rating:  / 0

Paddel

SUP-paddeln består av ett blad, ett skaft och ett handtag och är ungefär två meter lång. Korrekt anpassad så ska paddlaren precis kunna greppa runt handtaget när man sträcker handen ovanför huvudet. Paddlar för olika ändamål finns men oftast så går det att använda en och samma paddel till alla brädorna. Materialet i paddlarna varierar från enklare och hållbarare hyrpaddlar i aluminium och plast till väldigt dyra paddlar helt i carbon. På kurserna använder vi både ställbara paddlar och paddlar med fast längd.

Stand Up Paddling - Bräda

User Rating:  / 0

Bräda för SUP

SUP-brädan är oftast i runda slängar runt fyra meter lång och 75cm bred. Form och storlek kan dock variera väldigt och anpassas efter vad brädorna är designade för. Dom minsta vågbrädorna är ca 7 fot medan dom största racebrädorna är byggda i carbon och 17 fot långa och kan till och med ha ett roder. På kurserna kommer vi främst att använda allroundbrädor som passar till det mesta. Vill ni läsa mer kring utrustningen vi använder på kurserna så gå in på Naish Hemsida.

Stand Up Paddling - Övrig utrustning

User Rating:  / 0

Övrig utrustning

Man använder en fångrem till brädan som förhindrar att brädan driver iväg om man trillar av den. Även om man sitter ihop med brädan så kan det vara en god idé att använda flytväst när man är ute och paddlar och speciellt när det råder svårare förhållanden. Våtdräkt är att rekommendera under de kallare månaderna på året och kanske även när man fortfarande håller på att lära sig, då man kommer tillbringa mycket tid i vattnet eller blöt på brädan. När man blir duktigare och balansen blir bättre så väljer många att bara ha på sig shorts och t-shirt under sommaren.

SUP-Kurser

User Rating:  / 0

Kurser i Stand up Paddlesurfing

Vi genomför SUP-kurser där du lär dig hur man paddlar på säkraste och bästa sätt på en bräda. För mer information kring våra kurser kontakta oss gärna eller läs om vad SUP är.

Vi erbjuder både Grupplektioner och Privatlektioner i SUP- Stand up paddleboarding.

SUP-Uthyrning

User Rating:  / 0

Uthyrning av SUP - Stand up paddleboarding

Vi hyr ut komplett utrustning för att paddla SUP - Stand up paddle board. Kontakta oss för att boka. Uthyrning sker främst i Varberg med omnejd efter överenskommelse. Vill ni hyra på annan plats eller längre tid så går det oftast att ordna.